Reduceri la RCA pentru soferii care nu au facut accident in ultimii doi ani

Soferii care nu au avut parte de accidente rutiere in ultimii doi ani vor primi reduceri de preturi la asigurarile auto obligatorii, prin sistemul bonus-mallus, dupa cum a declarat Angela Toncescu, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

“Anul acesta, societatile au introdus si alte criterii de reducere, in plus fata de cele utilizate pana acum, fiind probabil cumva constranse de conditiile economice actuale. Fiind atat de multe criterii, este foarte probabil ca cele mai multe persoane fizice sa se incadreze cel putin la unul dintre ele.

De asemenea, ca urmare a aplicarii sistemului bonus-malus, o persoana fizica care va incheia asigurarea in 2011 si nu a provocat accidente in cei doi ani anteriori, respectiv 2009 si 2010, vor beneficia de un bonus, adica de o reducere a primei cu 20%”, a declarat Toncescu intr-un interviu acordat Jurnalul National.

Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a discutat si despre motivul scaderii inregistrate de asigurarile de tip Casco, mentionand ca acestea depind in mare masura, din pacate, de evolutia pietei de leasing si de cea a creditelor bancare.

“In cazul asigurarilor de viata, daca ma refer doar la clasele care detin o pondere importanta in totalul primelor subscrise, raportarile la 9 luni ale asiguratorilor indica o scadere cu 5,6% a asigurarilor traditionale. Apreciez ca scaderea subscrierilor din asigurarile de viata traditionale a fost influentata, de asemenea, si de evolutia creditelor, produse bancare care in multe cazuri implica si incheierea unei polite de asigurari de viata”, a completat Toncescu.

0723.503.914 pentru incheierea unei asigurari RCA

Comments are closed.

Sep