Asigurarile RCA: cat costa

Asigurarile auto obligatorii RCA vor avea preturi mai scazute in 2011, fata de anul acesta, reducerile variind intre 5 – 25 la suta, in functie de compania de asigurari, tipul de masina si categoria sociala din care faceti parte.

Bugetarii si pensionarii, de exemplu, fac parte din categoriile privilegiate cand vine vorba de incheierea asigurarii de raspundere civila auto.

De asemenea, pretul poate depinde de judet, mediul rural sau urban, dar si de sistemul bonus malus, care a fost introdus in ianuarie 2010. In acest caz, diferentele de pret se vor observa de abia acum, dupa trecerea a 12 luni de la implementare, deoarece este nevoie de un an pentru stocarea datelor.

Astfel, soferii care nu au avut accidente in 2009 si 2010, vor avea reduceri la incheierea asigurarii RCA pentru 2011.

Potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, in 2011, limita de despagubire pentru pagube materiale produse in acelasi accident este de 750.000 de euro (sau echivalentul in lei la cursul Bancii Nationale a Romaniei la data producerii accidentului). In cazul decesului si/sau vatamarii corporale produse in acelasi accident, limita de despabugire va fi de 3,5 milioane de euro (sau echivalentul in lei la cursul BNR).

Care sunt ofertele companiilor?

Compania Generali Asigurari are o promotie speciala numita “RCA pentru parinti”, prin intermediul careia puteti obtine o asigurare cu pana la 25 la suta mai ieftina.

De asemenea, dupa semnarea unei polite RCA, primiti pana la 30 la suta reducere pentru alte asigurari, cum ar fi cele pentru casa, cele facultative pentru masina sau asigurarile pentru familie.

In pretul asigurarii RCA, Generali a inclus si asistenta rutiera 24 de ore din 24, pentru interventii, transportul pasagerilor, tractare sau cazare.

Daca doriti sa achizitionati si o polita RCA si una CASCO, puteti apela la pachetul care le contine pe ambele si care ofera extindere teritoriala gratuita a asigurarii CASCO si in afara teritoriului Romaniei, in 38 de tari.

Nu in ultimul rand, daca incheiati o asigurare RCA pentru parinti intrati in tragerea la sorti pentru o vacanta la Disneyland Paris, pentru toata familia.

La Allianz Tiriac, daca inchideti o asigurare RCA pana la data de 31 ianuarie 2011, pentru o perioada de 12 luni, beneficiati de o reducere de 15 la suta.

Compania de asigurari Groupama ofera, pentru incheierea asigurarii in perioada 13 decembrie 2010 – 13 februarie 2011, asistenta rutiera gratuita, pentru un numar nelimtat de evenimente pe teritoriul Romaniei. Astfel, daca masina a fost imobilizata in urma unui accident, a unui act de vandalism sau tentative de furt, masina poate fi tractata pana la cel mai apropiat service, in limia a 100 de kilometri. Daca service-ul este in afara orelor de program, compania se va ocupa de depozitarea masinii, intr-o parcare supravegheata, pana la deschiderea service-ului.

De asemenea, pentru fiecare polita RCA incheiata in perioada mentionate, primiti un voucher de reducere, ce poate fi utilizat pentru achizitionarea unei polite CASCO. Acest voucher este transmisibil, existand posibilitatea sa il oferiti altcuiva.

La incheierea unei asigurari RCA la Omniasig puteti primi mai multe bonusuri, printre care extinderea, in mod gratuit, a asigurarii RCA pentru inca 12 state: Moldova, Ucraina, Turcia, Israel, Bosnia si Hertegovina, Albania, Belarus, Maroc, Iran, Macedonia, Serbia si Muntenegru, Tunisia.

La UNIQA, daca achizitionati pachetul RCA + PAD, aveti 15 la suta reducere pentru asigurarea de raspundere civila auto. In plus, beneficiati de un discount de 35 la suta pentru asigurarea Locuinta & Protectie, care va asigura locuinta impotriva incendiilor, cutremurelor, inundatiilor, alunecarilor de teren, exploziilor, furtunilor, grindinei sau furtului.

De asemenea, primiti o reducere tot de 35 la suta si pentru asigurarea Integritate & Familie, care este valabila in cazul unor accidente, oriunde in lume, 24 de ore din 24.

Nu in ultimul rand, puteti beneficia de serviciul UNIQA MeteoAlert, fiind avertizat prin SMS de fenomenele meteo extreme. Iar, daca aveti un card de credit emis de Raiffeisen Bank, dobanda la plata in rate efectuata la sediile UNIQA Asigurari au dobanda 0 la suta.

Oferta este valabila in perioada 16 decembrie 2010 – 15 februarie 2011.

Pensionarii au o reducere de 20 la suta cand incheie o asigurare RCA la Astra Asigurari, in timp ce persoanele cu deficiente locomotorii beneficiaza de reduceri de 50 la suta.

0723.503.914 pentru incheierea unei asigurari RCA

Comments are closed.

Sep